vikingar historia
| |

Vikingarnas berättelser – utforska historiska platser i Skandinavien

Vikingarna var ett fornnordiskt folk som var känt för sina sjöfartsäventyr och legendariska berättelser. Från de ikoniska långbåtarna till deras enorma kunskaper i navigering, deras arv är fortfarande starkt i dag. Nu kan du utforska de majestätiska platser där vikingarnas historia utspelade sig i hela Skandinavien!

Börja din resa vid Trelleborgs vikingafästning i södra Sverige – ett storslaget befästningsverk som är byggt ovanpå en gammal begravningsplats. Lär dig mer om de fascinerande arkeologiska utgrävningar som gjorts här och utforska dess spektakulära område innan du beger dig till Fotevikens museum; ett levande museum som ligger vid Västergötlands kust och som levandegör traditioner och livsstilar från denna historiska epok.

Ta en färja över till Roskilde i Danmark för att besöka det berömda vikingaskeppsmuseet – här finns fem original träfartyg från 900-talet! Dessa utsökta fartyg är extraordinära tekniska bedrifter – det är inte konstigt att de har förklarats som UNESCO:s världsarv! Efteråt kan du åka till Jelling Mounds & Runic Stones, som visar upp två jordhögar som byggdes av Harald Blåtand samt två runstenar med inskriptioner av berättelser från vikingar.

Ta dig nästa till Norge där du kan uppleva den otroliga vikingahistorien på nära håll. Besök Gokstadhaugen, där du hittar ett av Norges bäst bevarade vikingaskepp och ytterligare fynd som pilspetsar, knivar och kläder, eller ta en guidad tur i Alta Historical Park – full av suggestiva ristningar som berättar historier från gångna århundraden.

Utforska alla dessa otroliga platser och mycket mer samtidigt som du upptäcker unika berättelser om nordisk mytologi bakom varje hörn! Från att lära sig om sjöfartsresor till att förstå forntida kultur – det finns något för alla när det gäller att utforska denna livliga region som är genomsyrad av vikingasagor!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *